設為首頁收藏本站

winning11

查看: 2360|回復: 10

[投 訴] 投訴:[老司機]【鳳城】夜班鐘房唔認錯 (新人帖)

升級  43.33%

一星會員

收藏到QQ書籤轉播到騰訊微博分享到QQ空間分享到新浪微博分享到豆瓣分享到網易微博添加到百度搜藏
投訴:[老司機]【鳳城】夜班鐘房犯錯唔認大話連篇 (新人帖)

尋日見女神Q Q 返工,立即打去book,當然book唔到,唔緊要,仲有一個也很久沒有返嘅囡囡金沙也返工,便book了她23:00.
穩陣起見,22:25 便打上鳳城確實,
鐘房話"哎唷",囡囡出咗去,未知幾時返,仲叫我23:00上去等
22:55 上到鳳城樓梯間,肥仔哥哥便我問我“今晚搵邊個?",我話金沙,佢好老實就直接話“金沙收左工啦“
鐘房聽到即話,"未收未收,金沙出咗去,不過未知幾時返啫,現在打俾征佢問下",5分鐘後,就話囡囡唔聽電話,唔知幾時返.叫我搵另外D 囡囡.我嬲到即閃人
事後我check返網上記錄,金沙22:00前已除名(明知因囡囡下班了都唔通知已book客人,仲點我上去等)
成件事,鐘房犯錯,唔認,兼講大話,仲要賴囡囡返返下工出咗去,仲唔聽電話
我大大話話都幫襯左鳳城8-9年
從來都無拎過找續兜上D大餅
無1萬都有幾千做Tips
夜班鐘房D服務真係好......

升級  31.85%

二星會員

感同身受!還有一點我想提出的是預約制度。預約制度越簡單就越公平,就越公開。現在水餃店搞個什麼寫報告越多,越有預約優惠的制度,仲要不可以寫劣評,或不合聽的評論喎!預約制度的公平性已蕩然無存了!這樣對一群默默支持水餃店的客人,因不會寫報告,而受到不公平的對待。希望有關人士可以照顧這一群沉默的客人吧!各師兄不如想深一層,水餃店這個預約制度不是在制造著一群急著攞優惠的另類「師兄弟」嗎?反思,反思!

升級  96.42%

三星會員

好多時可能係囡囡同鐘房講出一出去

升級  43.33%

一星會員

肥仔已爆嚮口,金沙收左工啦

客戶代理會員

老司機哥哥你好!這件事因夜更同事未睡醒,我巳通知他們上班後回覆你。

我只查到昨日日更接了你的預約及確實交到夜更同事手上。而金沙真的是8點半外出說一小時回來,但結果是沒有回來。

從這些資訊看,夜更同事係有錯:
1. 在10點除了金沙的名的同事(我暫時未知是誰),應該有打過電話找不到金沙才判斷金沙不會返來,他應該即時通知你預約要取消。
2. 10時25分接你電話的同事((我暫時未知是誰)不應該心存僥倖搏金沙特然會返來。應該告訴你金沙多數不會返。

公司會督促他們反省改過,及正式向你道歉。

致於金沙,公司會調查她特然失蹤原因,如果沒有合理解釋,公司會終止和她合作,被免以後再有同類事情發生。

升級  8.58%

三星會員

dedejavu 發表於 2018-12-21 14:57
感同身受!還有一點我想提出的是預約制度。預約制度越簡單就越公平,就越公開。現在水餃店搞個什麼寫報告越 ...

認同 可幸仍有獨立思考之士 我曾於該場一帖子上只提出思考角度 被疑似公關會員話我計對 被屈刪除某囡囡十多報告 之前投訴某囡囡態度惡劣 被威脅 重被返話追囡不逐 明明是公事又話私怨 我都曾係該場多年熟客
好客 去邊都係好客

升級  43.33%

一星會員

最搞笑係你地員工係樓梯迎接我時第一反應係答我“金沙收左工啦”

升級  43.33%

一星會員

苦水已吐,也不必深究。也不用為此改變工作方法,我自己改變就可以了,放心我也會繼續幫襯,因為我只是來找囡囡開心,不是來找鐘房開心的

客戶代理會員

老司機哥哥,你好!對唔住,我們會記著教瞓,是我太大意了!下次不能再犯這樣的錯。
如網上未能即時更新或回覆, 請至電公司 2626 0933
2019金釵榜 *請按這裡
囡囡私相冊 *請按這裡
所有鳳城最新及現役囡囡報告*請按這裡

升級  23.17%

三星會員

我都試過两次系鳳城約左女但到步后deliver唔到,之后冇再去呢間嘢