查看: 3780|回復: 3

深圳 本色吧

升級  51.5%

三星會員

深圳 本色吧     (轉貼)

今 次 要 一 次 過 講 兩 間 酒 吧 , 但 又 可 話 係 同 一 間 , 如 果 蒲 慣 深 圳  朋 友 , 都 應 該 聽 過 呢 間 吧  名 , 就 係 「 本 色 」 。 呢 間 吧 多 年 前 由 上 步 路 「 國 企 」 大 廈 開 始 起 家 ,  家 已 發 展 至 有 五 、 六 家 分 店 , 今 次 主 要 介 紹 羅 湖 區 東 門 同 福 田 區 東 園 路 兩 間 , 因 為 呢 兩 個 場 幾 時 都 咁 多 人 , 兼 且 風 格 獨 特 , 值 得 去 玩  ! 文 、 攝 : 大 醉 文

「 本 色 」 東 門 分 店 , 位 處 深 圳 至 旺 地 段 東 門 之 內 , 樓 下 人 流 好 旺 , 但 係 一 上 到 去 就 係 另 一 個 世 界 。 首 先 畀 人  感 覺 係 ,   間 高 級 餐 廳 , 環 境 同 食 物 都 唔 錯 , 而 且 8 點 半 開 始 仲 有 light music , 之 後 又 唱  爵 士 歌 , 又 或 者 係 商 業 少 少  歌 , 非 常 舒 服 , 談 心 一 流 !
如 果 喜 歡 刺 激 些 少 , 不 妨 行 過 去 酒 吧 區 , 呢 度 有 隊 好 好  live band , 係 深 圳 數 一 數 二  演 藝 吧 , 晚 晚 爆 場 , 飲 酒 聽 歌 睇 表 演 , 一 定 無 問 題 。 想 跳 舞 咩 ? 亦 得 , 只 要 行 到 最  面  disco 區 , 咁 就 既 有 dancer 表 演 , 兼 有 DJ 打 碟 , 間 中 仲 會 請 外 國 DJ 駐 場 ,  晒 鍾 意 跳 舞  朋 友 。 而 且 舞 池 有 唔 少 靚 女 出 沒 , 千 祈 咪 走 寶 呀 !  

四 圍 遊  有 收 穫
若 然 去 開 福 田 區 , 大 家 可 以 試  去 位 於 東 園 路  分 店 。 呢 度 一 層 係 酒 吧 加 disco , 另 一 層 就 係 live band 演 藝 吧 。
Disco 每 晚 都 會 有 DJ 同 一 隊 樂 隊 輪 流 出 場 , 無 論 係 DJ 又 好 , 樂 隊 又 好 , 音 樂 都 好 正 。 呢 個 場  客 路 年 輕 得  又 有 質 素 , 所 以 都 有 唔 少 女 仔 好 放 心  玩 ; 又 正 因 為 咁 , 個 舞 池 成 日 都 聚 埋 好 多 靚 女  度 跳 舞 , 真 係 好 爽 !
至 於 live band 吧 , 高  、 矮  都 有 , 想 坐 遠 少 少 傾 偈 又 得 , 或 者 想 坐 近 舞 台 , 近 距 離 感 受 一 下 隊 band 有 幾 勁 , 亦 絕 無 問 題 。
此 外 , 呢 度 仲 有 個 露 天 雅 座 , 燈 光 好 有 情 調 , 情 侶 談 心 , 就 fit 到 痹 啦 ! 不 過 , 奉 勸 一 句 , 呢 邊 間 場 真 係 每 晚 都 咁 多 人 , 想 有 位 就 記 得 10 點 半 左 右 過 去 。 不 過 間 場 咁 多 女 , 仲 邊 使 坐  ?  場 內 遊  遊  , 可 能 收 穫 更 大 呀 !

東 門 分 店
地 址 : 深 圳 市 羅 湖 區 解 放 路 東 門 金 世 界 商 業 中 心 4 樓
電 話 : 86-755-8230 1833
交 通 : 地 鐵 坐 至 老 街 站 yen; 2 , 由 羅 湖 口 岸 打 的 約 yen; 15 , 皇 崗 口 岸 打 的 約 yen; 25 。
酒 水 收 費 : 啤 酒 yen; 30 、 紅 酒 yen; 180 、 威 士 忌 yen; 368 、 伏 特 加 yen; 368 ; 特 飲 ( 星 期 一 至 四 推 出 ) yen; 18/ 杯
餐 廳 表 演 時 段 : 20:20-00:00

東 園 路 分 店
地 址 : 深 圳 市 福 田 區 東 園 路 東 園 大 廈 3 至 4 樓
電 話 : 86-755-8227 4834
收 費 : 啤 酒 yen; 30 、 紅 酒 yen; 180 、 威 士 忌 yen; 368 。
交 通 : 羅 湖 口 岸 打 的 約 yen; 25 , 皇 崗 口 岸 打 的 約 yen; 25 。

回復

升級  48.67%

三星會員

本色係好易 介女

我曾經係一名殺手
回復

升級  10%

二星會員

報紙抄你, 你抄報紙
回復

升級  10%

一星會員