查看: 5433|回復: 5

大家小心... 親身經歷! 黑仔唔好去... 冇料都唔好再去

升級  45.33%

三星會員

尋日1am, 三個人上咗去沙嘴...
我地諗住去到先打俾開K場嘅老細...
點知入到去沙嘴, 好多人不斷叫 " 150蚊可以吹爆 " stog1
但對我地嚟講, 根本D女玩唔落~ 所以都係搵個地方落腳 (食消夜)
我老友個舅父就一路行, 一路打俾個老細...
點知途中老細電話打唔通, 仲要俾兩個紋身嘅人撞去舅父到!
跟住舅父講咗句對唔住... 就行開...

點知兩個紋身佬就話 " 你撞跌咗我部手機, 執返佢 "
當然舅父就執返俾佢地啦.... 再加多句 " 對唔住 "
好自然地舅父轉身就諗住行得開...
又點知佢地話 " 喂, 行返過黎!!! 你地撞爛咗我部電話 ( Sony Ericsson K850i ) "
我心諗, 死得! 一定屈錢! 但我地只好睇下咩事... 一睇  " 嘩, 跌一跌又會裂到好似俾人用鎚仔打爛咁 "
佢就一句話 " 跟我去後行, 我地過到傾 "
當然我地有經驗就唔彩佢... 只好答 " 有咩係到傾 "
佢地就話 " 咁跟我去電話鋪, 陪返部新嘅! 再唔係入去間食店傾!! " (入咗去實出唔到黎)
coolfa1  我地就話 " 有咩係到傾 “ (跟住試下再打俾個老細幫下手! 但都冇人聽)

舅父就再行開D... 諗住再打俾其他人幫手
跟住佢地兩個就捉住佢... 想拉佢入個食店到...
我同個老死就幫手... 拉開佢地!
就大大聲同佢講 " 求財唔使打呀? "
佢地就答 " 係唔係叫人先? (跟住佢地又打電話)
但好耐都冇人到... 到知道佢地流流地~
因為沙嘴不大, 如果真係有料... 唔使打電話就好多人劈死咗我地!

呢個時後, 竟然見到沙嘴巡部隊 goodfi1
同佢地講咩事... 但佢地好似唔多理...
但完來已叫咗上頭過黎... 知道件事就帶我地去沙嘴巡部隊辦公室 (都係係沙嘴入面)
去到大家示出大家證件... 然後巡部阿頭就話...
" 件事的確我地撞到佢地... 但個電話冇理由會跌到咁嘅樣! "
佢就話 " 咁啦一係賠D錢, 一係去公安部~ "

當然我第一個話去公安部~
跟住佢地兩個唔係咁想去...
我就同佢地兩個講... " 一係去, 唔係就拎茶錢同我走 "
最後, 佢地去咗... 去到初初覺得好鬼...
因為見到有些公安同佢地有眼神交留...
我心諗... 死得! 一定要吹我老豆個邊D人!
但最後我都係睇定D先...
我地上咗樓, 就分房坐!

有個姓陳公安同我地傾偈...
瞭解成件事, 跟住就去咗隔黎房...
聽到班公安係咁嘈個兩個人... (唔知係唔係做戲)
過咗30分鐘... 陳公安同我地講 " 成件事好有可疑! 個電話唔會跌一跌就變成咁! 但的確我地撞到佢地 "  (廢話)
我就答佢 " 呢D騙案, 我見不少... 我老豆開場係深圳!(唔講名, 估到就估) 如果你地堅持我地要跌錢!
唔該送我地去深圳公安部門... 係果到我識人! 一定幫到我 "

佢又同我講廢話 " 因為呢件事係到發生所以交俾我地處理! 深圳係唔可以管! 如果深圳管咗我地會好大獲 "
我就同佢講 " 唔好意思, 唔係話你地做唔到野! 我痳煩到你地係我地唔啱! 但我只想求其俾茶錢我就離開呢到! 就係咁簡單 "
陳公安答 " 唔會痳煩! 咁啦... 我過去同佢地講! 睇下點! "
又過20分鐘! 陳公安返黎就答 " 你地諗住俾幾多茶錢? "
我地好自然就話 " 你覺得幾多先啱? "
佢回答 " 100-200啦 " (我地就話好因為唔想煩! 俾咗200陳公安)

無耐就返黎話 " 而家就咁... 人地就要多D錢! "
我一野就插佢 " 要多D錢就冇... 要我地陪罪! 得! 我而家打電話即叫人開 888 房! 佢地夠僵就入嚟! 我老豆大把人招呼佢地兩個! 你叫啦!!! "
當時佢唔知點答我只好話 " 唔使咁樣嘅... 一係咁啦! 我放你地先! 隔多15分鐘先放條友 "
我地就話 " 一早就要咁! 係要響朵先可以走   "
(其實我覺得D錢係公安袋咗, 再想要多D)

最後我地走咗, 但就唔見另外一個人!
得個長毛(右手紋咗身)留係到...
我心諗, 另外個個唔通放咗?
我地一出公安部就好小心... 即時上的士...
我地唔知驚就話想去返沙嘴...
諗架的士入門口... 竟然見到另外個個人 wateye1
佢望住我地... 我即時叫的士佬回頭...
快D出大街... 唔係好大獲!  

跟住我地就去咗 皇室假期 按摩 :~:
去到, 個個員工認得我地! 叫我地X生!
呢個場聽講有正有邪... 話玩邪骨嘅要過一毫... 唔知真唔真~
但D正骨女個個都好靚 ^^
我就揀咗 #28X ... 得19歲...
個樣好鬼死Q... 同佢好多野講!
我仲係咁取笑佢... 因為佢初初入到黎D眼神好唔likey我
又問我 " 係唔係我地見過? "
我話 " 未喎, 第一次! 咩事呢? "
初初佢唔想講! 但完來佢話有個衰男仔好似我個樣!  
佢話個男仔Dup Dup下取咗自己條褲, 要佢出火!
跟住#28X就一支箭走咗 =.=
最後, 簽咗$ 100 tips 俾佢! 因為Dup得好舒服, 又唔懶~

回復

升級  95.42%

三星會員

做衰自己,大陸喱真係........咁撚白痴既野都做得出,諗到唁難,肯做就難
回復

升級  30%

一星會員

沙咀D友冇良,擺明老屈,大家都是小心為妙,最好三五成群上去。
回復

升級  40.74%

二星會員

唔覺意又問下, k850i出左啦咩??
Jo no waz BIG?
回復

升級  16.67%

一星會員

light the story
回復