查看: 3536|回復: 4

北上 其實冇乜好處

升級  48.67%

三星會員

有時諗香港同深圳咁近究竟係好事壞事呢
如果從正面角度去睇  當然男人更多選擇 搵老婆    更多人都習慣北上按摩 美容 休閒  有乜咁吸引....一個字平
對香港男人黎講當然係好事多過壞事啦  最少港女睇你唔起 嫌你唔夠有錢  咁結婚都叫有條大路行下 我睇而家全港一半男人既老婆係  內地申請落黎

呢個POST  我並唔係想講 上面一齊去Happy平 搞倒咁多人  放棄愛情家庭上晒去
而係年青人既愛情觀  同價值觀

好多0靚仔 未搵倒好多錢事業未成  就一星期走上去N次  千金散盡 換黎都不過如夢空虛  最多咪俾你影倒幾張靚沙龍   放上黎網上咁大把
如果同北妹玩感情就仲死得快  包月費 送電話  好多時已經洗得五六千   其實香港好多人都係搵六七千蚊  包括綠的的士司機  超市搬貨員
如果個個月  收支平衡 即係話 你既人生已經冇賺 其實係蝕左時間  

搵錢既常規模式係錢搵錢  若然人生冇第一桶金  何來錢搵錢呢

最慘係個個月未到月尾就乾塘等出糧果批 習慣北上  買春 從不知溝女為何物
只係知用錢就可令囡囡 鐘意你  用錢又可以解決好多問題  到冇錢又點呢  0的囡囡咪夾帶私逃 走佬囉
不過因為 你地既關係建築在金錢上 嘛

總之凡事適可而止  至少都為自己建功立業  

小弟文筆拙劣  睇唔明唔好小  THANKS~

回復

升級  13.33%

一星會員

一個願打,一個願挨

最緊要就是把叫雞同拍拖分得清清楚楚,兩件事絕對不可以混為一談!

更何況揀女人其實係好考功夫的,如果揀了個做雞的,那很老實說,真的好沒眼光.....
回復

升級  34.33%

三星會員

其實近呢十年八年上大陸玩,都已經成為好多香港人既習慣,
上去玩得耐浦得多既,一定會有好似呢D咁既諗法。正常既,
就好似D老一輩既人成日都想勸D後生咁,因為係佢既經驗嘛。
但係有幾多人會同意就另計囉!
回復

升級  1.48%

二星會員

唉,香港地單身寡仔寡佬,香港又溝吾到女大把人在,放假留響香港又On九九,上去玩又的而且確可以找到很多快樂!
至於沉迷上癮呢樣野就好睇個人,做人咁無自制能力就留響邊度玩乜都死!
偉大祖國除左公認係「世界工廠」,仲係「世界人肉市場」!
回復

升級  66.3%

二星會員

嗯, 馬會晚晚開盤有人買, 贏既冇幾個但佢地都照買, 願者上釣呀, 老兄!
回復