查看: 3572|回復: 2

北上的體會

升級  76.67%

一星會員

我都住左係上沙0個邊三年,天天都返去,日日往返中港兩地,見盡人和趣事,我自己都習慣左0個邊d生活,有時返到來香港反而有d唔慣,現在覺得過關比以前小左好多人(我認為起碼先小左一批去''尋歡''既人),因為有d人已經轉左地點玩,有d又驚俾人拉,又話要坐十五日,又話要示眾,你敢去嗎?當然有d人仍然係唔怕的,心態就係話比人拉左先算,當自己倒霉,有d人就自以為好熟環境,有熟人介紹,點知咁不幸就係''邊個認叻衰邊個'',講返環境,有時我又行過沙咀,三年前,一到星期五六日晚上,沙咀人來人往,有d拖男帶女去玩,有d去就去Happy,各適其適,條街真係好熱鬧,幾乎熱鬧過旺角,現在晚上只是冷冷清清,人影只有兩三隻,有時我搭七蚊車返上沙,試過一車中巴二十幾人,竟然無一個係沙咀落車(當然唔係經常,但一個星期通常都會遇到一次)就連司機都講左句''下,沒人在沙咀下車'',下沙,上年過春節的時候,所有休閒中心封晒,我走落去行下,成條街下沙大道烏燈黑火(因為無晒休閒中心d招牌燈),香港人都無幾個,總之現在的三沙一水比以以前真係改變了很多,將來唔知會變成咩環境呢?仲有個題外話,我有幾個朋友住沙尾,皇崗村,都唔知點解話要加房租,好彩仲未到我,唔知大家有無加到呢?

回復

升級  46.67%

一星會員

我都少o左去
回復

升級  66.3%

二星會員

不用擔心, 夜場從業員也要開飯, 他/她們自然會尋找地方再來!!
回復