winning11

查看: 5873|回復: 8

正骨妹

升級  78.58%

三星會員

by - kg21mvp
自己親手打,支持下
眼見身邊好多朋友(包括自己)都沉過正骨妹,深受沉船所傷,希望告誡一下大家:小弟只是新手,但沉過,認識的正骨妹多不勝數,加上有睇下心理學d書,同大家分享一下正骨妹的心態
1.見d香港男仔話咩咩正骨妹是佢條女,真是可笑可笑 .你睇下正骨妹手機入面有幾多個香港仔的電話,佢地手頭上hold住一大班港男,一call 即有,咩Q男朋友啊,個個都是啦,你最多是股東, 大陸女仔好中意叫人男朋友,叫人老公,實際上愛的可能只是鄉下的狼狗
2.佢地是一日24小時陪客,佢地番工一個更9個鍾,但實際是24小時陪客,一日到黑是咁同佢地d客sms, QQ, 出街,睇戲,食飯,佢地覺得只是工作的一部份,無論你靚仔定樣衰,有錢無錢,只要是熟客,出街食飯都無問題(上床就靚仔先有份),佢地知道唔是咁,根本好難keep客,因為正骨妹手骨一般分別唔大,d骨場愈開愈多,競爭好大,特別是同一間公司的,所以一定要keep客,唔是無飯食,有時d客打俾佢,佢地多客到可能唔知你是邊位,要見到你先load到你個名,同你出街食飯佢地都覺得好平常,甚至肯同你拖手都不等於是什麼,真的,行街拖手係佢地黎講好平常
3.正骨妹好識講大話,好識厄好男人.佢地好多都是同鄉幾個女仔一齊落深圳打工,佢地明白一定要保護自己,加上佢地一般好細個就出黎做野,無咩讀過書,佢地道德觀念好薄弱, 什麼情義道德佢地唔會當是什麼, 所以佢地會講好多大話,總之佢地明白份工是要令你開心,俾多d小費,咩咩掛住你, 想見你, 中意你果d, 聽過就算啦,當你識佢愈耐你就知得愈多,愈來愈覺得可怕,真是不好咁易信佢地,佢地一d都不簡單
4.正骨妹好貪慕虛榮,一班女仔一齊上班,一定中意比較,就算自己係香港返工都是咁,比較下著咩牌仔西裝,用咩袋,但正骨行業更甚, 一個班60-70個女仔,一間大場過200條女, 中意比較行頭,用咩電話,佢地好介意無面,所以
佢地好中意叫港男買野,電話,香水,手袋,咩都名牌,佢地搵幾千銀一個月,用部三千幾的電話,靠咩野,唔使食啊 你自己諗下啦,唔靠男人,佢地食咩野.

升級  30.75%

三星會員

唉! 做人要貴乎自知,連人民幣都高過港紙,香港佬仲邊到有價呢!

升級  20%

一星會員

九十年代初至香港回歸前,係神州搵個交心又想結婚嘅外省姑娘,容易到不得了!眥因那時候係屋企比同村表哥吔咗隻『朱』,間屋又似破廟,到咗廣東睇見港男花港紙個種《豪氣》,深深吸引住佢哋兼談吐令她們開心,只有港男玩完鬆;兼夾唱。但現今資訊發達,內地女女已變精,再唔做傻B,時刻知道香港舉動,個啲充炮艇嘅大老闆,係邊到邊到撈嘢嘅高級行政要員,睇帕要《蘇格蘭塲吹風笛》,唔好想住自己會《例外》,深入啲想吓!當你自已高漲到不得了,坐個多小時車返到去,セ火都謝喇!你估佢哋會否等你返嚟先救火呢?但不要灰心,因大部份港男已變了善長仁翁,做咗啲女女其中一個助養者兼多咗好多兄弟。眾人留港消費!人仔貴過港錢,地位已不保喇!

升級  62.59%

二星會員

雖是金石良言,可是;當局者迷!誰個會三思而後行?良藥苦口,即使是糖衣毒藥,亦不計較,因為要及時行樂也!行樂最終目的就是要減減壓,消消氣,然後再工作。

以上是小弟個人觀感,未知各位師兄感覺如何?

升級  50.74%

二星會員

悲哀。。。。。。。。。。。。。

升級  70%

一星會員

人財兩失,傷心思痛,香港佬仲邊到有價呢!

升級  34.81%

二星會員

人心各有同......

升級  16.67%

二星會員

I agree.

the girl of shen zhen very love $.   be careful ! be careful!

升級  7.67%

三星會員

某程度上,呢位兄弟太偏激了
根本就係自己既悲劇,令其過分主觀,完全是強加於別人身上
係你習慣呃人既同時,難道就忍受不了俾人呃嗎?
唔好同阿叔扮純情,過左深圳河大家都唔會純情得去邊