winning11

查看: 5511|回復: 7

今晚去了福田上步的錢櫃見識............

升級  48.52%

二星會員

出下d另類報告先,雖然唔算係咩新野,都叫做有左好耐,所以唔啱睇唔好吊

今日本來諗住去ds過夜,點知下午時才知道朋友的囡囡今天生日,  ,唉,ds幾時都可以去,咪推左唔同人去ds,而且朋友的囡囡又會有埋d同學出黎  

咁晚上9點,打電話去錢櫃問下訂房同價錢先,打電話去,原來係電話預約中心,可選擇福田上步路或羅湖國貿分店

係電話到阿姐姐一輪咀講晒d價錢呀,package等,我地約9點8去,果時係72蚊一位,房費頭3小時,細房房費每小時$30,越大越貴.過左3小時就每小時$128直到2點又再有另一個價

因為知道係邊,就係地鐵站一出上步路,中信廣場出口,行到去,已經有咨客埋黎招呼,果接待處都唔知卡拉ok嘅接待處,似d酒店嘅款,我地訂左9點8,但未有房要等一等

因為雖然訂左房,但佢唔係劃死一間房,係你去果時有邊間比邊間,而且打電話已經講訂4人,因為佢好很多規定,又咩4人起呀等等(詳情睇佢網頁)咁我唔知會有幾多人

所以穩陣d訂4個,因為訂幾多黎都唔到都會照計訂房人數,當然多左人就可以加喇,可能星期六,上到去都見到好多人

自助餐同d 休閒中心食嘅野差唔多,  ,完全無咩興趣果隻,但圍住四周嘅係d即煎即整嘅野食,好似有壽司等

$72人頭費其實你唔叫自助餐,可以羅餐牌叫野食,你有幾多人,就?x$72咁黎用,可以點果汁,除酒水,佢本餐牌食野分左2part,頭一part,中間夾住酒水,再黎第2part

第一part果d想點果時,已過左11點,無得點,問點解,原來係因為唔係佢地自己整,有d係買番黎,但吸引你嘅係第一part,唉,焗豬扒飯,炸蝦,連大吊筒都有得食

咁我地費事行來行去,咪散叫,呢到無果盤,但你可以用72蚊方式黎叫,甜品都有,不過得4款,其實形式同香港neway差唔多

酒水方面,呢間場係比人自帶酒水,如果係佢間場買都唔係好貴,細枝老青單叫好似9蚊枝,但半打咁叫就6蚊枝,老芝$288,d綠茶就好似$6枝,唔算貴,當然想平可以自己買定上黎

係超市買定d大青,4-5蚊枝,咁仲抵,不過驚上到去唔夠凍,因為我今晚係到叫左一半都無比冰桶雪住d酒,紅酒都有好多款,最平$58長城,叫左一枝黎試唔好飲,成枝擺係到

如果真係玩紅酒或黑牌老芝呢d過關買定又平d,不過要自己拎,所以今晚所見無咩人自帶上去

d歌都叫ok,唔算最新,大陸歌手果d仲慘,部份無原裝mtv,連首歌入面都見唔到果歌手果隻,香港歌手都係以潰唱會版為主.

呢到加一呢回事   ,場嚟講都幾金色化,而且入到去都唔似去咗ktv,因為呢到好鬼光,好多時去ktv d 燈都唔會好光,暗暗地

房嘅門口有一間化妝間,係wc,baby k,加洲紅都仲要走去公眾,呢到出門口就係,如果隔離間房果wc無人都可以去,今晚我地就係次次想去嘅時候原來就係比隔離間房嘅人去咗

再講返食野,如果食自助餐,佢地會比d紅色嘅代幣你,如果不夠,可以買,唔記得係咪5個幣一蚊,因為今晚太多野記,希望有機會再去試下

今天晚上由於飲得太多,所以已經夠飽,差不多夠鐘埋單先叫野食其實一開始入房果時已經係咁問我地要自助餐定叫餐牌,果時啱啱食完飯,邊食得落

所以留到最後先係咁食,點知食唔晒,仲要我地有5個人,有$360可以叫的,問下服務員食唔晒可唔可以打包,可以的,咁之後叫果d唔該幫我用盒裝好佢,帶走

,所以呢次唱k就真係又食又拎,如果早d仲有多d野食添,我們走的時候拿了3袋,十盒平時佢地食快餐果隻飯盒

而家人仔高企,反正之後朋友都係返屋企,雖然唔算好好食,都叫做唔好浪費,今晚得我同我老友俾錢,2男3女,610蚊埋單,如果下次黎真係唔使食飯黎

去到先食野,仲可以食埋宵夜先走添,  

我都去過羅湖baby k 果到d歌講左一句,掂,夠新,大陸如果要玩新歌,真係要去加洲紅,但最貴,鐘錢逐果鐘計.baby k都可以接受,但酒水就係錢櫃咁平

劈嘅去錢櫃,中間嘅可以去baby k,玩歌嘅一定要去加洲紅,我祗欠k歌王未去過,大陸比較大型嘅正ktv都去咗唔少

始終無拳手無部長又無得叫女,靠自己圍內人,如果約下qq,3-4個人去都唔錯

今晚星期六無咩人走,所以好快返到香港,打埋報告,啱啱好,訓覺   

得閒先執錯字同睇下有咩要改

升級  6.67%

一星會員

Adv ?

升級  87.33%

五星級會員

小蚯

QQ
真是有心,零晨返嚟出報告,多謝

升級  48.52%

二星會員

其實唔係好貴,都貴唔過仁k

分分鐘仲平好多喎

仁水包小食,食唔飽人喎

你去到有野食,即係可以唔駛食埋飯去喎

酒水36蚊半打細青

$72人頭費,包食野

3果鐘最細既房$90 3粒鐘

百幾蚊人頭咋喎

咁如果你叫幾條女去玩就無辦法

升級  48.52%

二星會員

原帖由 Austin 於 2008-3-30 10:56 PM 發表
哦! 但我地D朋友好"仁" , 佢地實唔去啦. 冇人陪我.

所以最難搞就係呢樣

其實我係到諗

羅湖果間係國貿

去向西call女

或者如果成班自己有相熟既女女叫佢咪得

起碼玩過既招呼應唔會差

係咀咀唔同場都會叫果囡去自己玩果間喇

不過驚d媽咪唔肯放人同加好多錢

始終人地做快餐

升級  48.52%

二星會員

是呀

所以睇下有無qq女

如果唔係剩仔去又無部長玩唔到好耐

升級  56.67%

三星會員

我只係去過baby k ,歌ok新啦,不過相對而家香港k場...我諗大部分大陸k都靚d同埋d歌會新d,皆因港k好似同d唱片公司傾唔埋欄,無乜新歌唱....估唔到,而家連唱k都要北上先唱到新歌,慘!!!!

升級  95.42%

三星會員

baby k同錢櫃係大陸連鎖店,深圳只去過baby k,上海就去錢櫃多