winning11

查看: 3690|回復: 3

餐後感

升級  6.75%

三星會員

早幾曰去威記食下奶油餐,清洗一下就入包房,女部長入嚟幫我落單,點嘅菜都比其他食家食緊,點第三個先至有貨,咁就要喱味啦。
上菜嘞!對辦!材料同圖片一模一樣,新鮮嫰滑。
到咗席前烹調奶油餐嘅時間,美女厨師先將燈光調暗,然後至打開對奶油飽,再比食客感受一下對飽嘅質感。好明顯感受到飽質新鮮嫩滑,只不過女厨師嘅推介手法差啲,唔識得定喺唔想太大力推介,未可以做到好好味,料靚!烹調技巧就弱咗少少,不過都仲食得。
想試下啲黑森林蛋糕正唔正,女厨師話比佢姨媽整喎咗,都搜索到比衛生紙包埋一嚿,咁無畏試啦。
跟住佢將對奶油飽頂埋身,就打算同我開香檳。都喺一樣,唔知喺唔識定喺唔想太落力,佢淨喺將對軟熟嘅飽用力頂實,完全表達唔到對飽嘅質感。咁我就將佢對推開,然後再用手搓返鬆啲飽,咁就喺佢嘅興奮聲音中開咗支香檳。
食完奶油餐之後佢靜喺掛住䏲電視,我就用淨返落嚟嘅時間幫佢鬆吓飽,然後再影相留念,佢竟然用又重視又尊重嘅態度比我影相,喱個喺佢最突出嘅表現,好認真!
整體嚟講喱餐都食得吓,如果厨技可以有改進,佢可以做到一級名㕑。

升級  6.75%

三星會員

咁好似點名批評,而且仲應承佢喺愛嚟自己洗嘅...

升級  6.75%

三星會員

巴打!我都喺去食過一次,你想要啲乜料呢?

升級  6.75%

三星會員

小弟覺得同各位巴打交流吓食嘢體驗,等大家都識飲識食,喺餐廳食嘢唔駛比人老點,咁就至 happy 嘞!