winning11

查看: 6496|回復: 3

[鋤大姐報告] 台北/西門町 名不符實

升級  50%

三星會員

我正話响臺北返嚟,係去做 d 野嘅,夜晚無聊咪諗住去西門町見識下囉,點知西門町根本只係購物步行區,同旺角差唔多,莫講話淫窟,企街都冇件,行行下我決定走去華西街,經過桂林街,開始見到有企街搵食,不過質素同老廟嘅相去無幾,阿伯就岩,我咁靚仔,係佢面前行過佢都無面目勾搭我啦.

終於到左華西街,見到招牌紅紅綠綠,似喇似喇,有一堆巷仔,入面有好多"餐廳",但係望入去一張枱都冇,只見到好多房,阿茂都知道係咩地方啦,望下企响門口果班"飯盒",嘩,嚇一跳,全部隔夜嘅,元州街大粒墨都要嗌佢地前輩,全部係黃夏蕙級數,我遊左幾條巷,真係頂唔順,再唔走陽萎都有份

我突然想起香港嘅石塘咀,曾紅極一時,最終俾時代淘汰,相信西門町會步其後塵

唔知係咪小弟唔識野所以搵唔到食呢? 前輩可以指教下

升級  36.3%

二星會員

小弟之前同d 朋友去台北玩,夜晚無聊走去西門町想搵野玩,但搵極都唔覺有野玩的埸,最後決定放棄之際,心想都出左來無理由咁早返去"訓",於是我話不如"求其"搵個地方飲杯野啦.就在這時看見不遠處有個招牌,寫住xx泡沫紅茶館,心想可能同香港d仙蹟岩差不多,就走過去看一看..發覺這店開在商廈4or5樓..上到去,黑麻麻,無咩人,ok照坐下來..感覺怪怪地,似酒吧多過仙蹟岩,之後有個女仔走來問飲咩,但又不給水牌睇,咁我話你地呢到唔係飲珍珠奶茶架咩..估唔到奇蹟就在這時發生..

她說下午就是,但晚上是酒吧..之後我便問咁收費如何,她說有2種,1)計人頭收錢,beer 酒任飲..2)基本一樣,但可叫女女陪玩,段鐘收錢..好似200or300台幣1hours..到呢到都唔駛點想,即刻問那姐姐仔她可否陪我們一起玩,她說玩ok,但她唔飲beer酒,另外她找了多3條女來陪玩and陪飲,樣都ok..

玩玩下開始發現多左幾條女上來,之後那姐姐仔說是上來開工的,無客時她們會坐在一旁幾個吹下水,有客先同d客玩..唔知我地是否好運,那晚不是很多客人,d女見無聊,自己走過來和我們一起玩,我地4條仔,平均都坐左6條女,最勁時有8-10條女在我們那張台玩..由9時多開始玩..玩到2點左右走,埋單好似5-6千台幣左右,好似話有俾discount..計起每人400港幣都不用又有酒飲,又有水抽..ok啦..d女年紀都可以..聽講她們日頭有工返,夜晚先來做part-time,年齡平均20-25左右..

升級  50%

三星會員

我都有飲泡沫紅茶,不過係街邊買嘅,早知我都上樓飲啦....
臺灣消費的確比香港平得多

多謝提供,短期內我需要再去

有冇搞野場提供??

升級  36.3%

二星會員

只可說一個,多d留意周圍的招牌..再唔係叫的士佬介紹..可能會貴好多..華西街唔駛再去了,無左公娼9年..另外小心可能會遇到d大陸姑娘..local較小..

去下d酒吧or disco啦..但酒吧街那裡是無運行的