winning11

查看: 3723|回復: 5

1218 師弟手記 之 皇濕炸遲 低消之旅

升級  30.67%

三星會員

皇濕炸遲 , 自 2004 年年尾開張 , 小弟就由當時消費到 2005 年底
當時一星期兩次三次等閑事 , 當時實在太少豪華場
2005 年 年底 , " 東慌中全 " 開張之后 , 就開始同 " 皇濕 " 說再見了
中全中式 118 , 同皇濕相比 , 便宜 50 元 , 小數怕長計
中全開之后 , 又到 " 太便羊 " 重新豪裝 , 之后又 " 水嘟 " , " 水立慌 " , " 撈得發 "
要去豪華場 , 根本唔使去 皇濕
闊別了兩年幾 , 適逢此場內部裝修 , 將最低消費調低至 88 元
咁就比我一個好的理由重遊 皇濕

早上 5:00am 入場
由門口行樓梯下去 , 已發現樓梯幾殘 , 太多人上落了
入 Locker 區 , 冇變 , Locker 亦幾殘舊 , Locker 區服務生依舊好好口
舊時的浴區封了 , 改到水池區那邊 , 一早要改啦
浴室 , 共 4 組 , 每組 6 格 , 全部用強化玻璃門分隔 , 私隱好好
好光猛 , 水力好夠
沐浴露 : Lux 力士 , Olay , Safeguard 舒膚佳 ... 全正品
洗髮水 : Rejoice 飄柔 , Pentene ProV , 沙宣 ... 全正品
此場用料 no. 1 , 豪華場一哥地位 , 當之無愧
但有一樣比較敗不 , 是仍然用國產細細支黑妹牙膏 , 我對此牌子有多少反感
如此場能加入大大支黑人 , 高露潔 ....... 就完滿 100 分
一次性底褲亦冇變過 , 用料最好
水池冇改動 , 分暖水池 , 熱水池 , 望望水質通透 , 信得過 , 可浸
浴區大致講完 , 上三樓了
休息區跟兩年前一樣 , 分 A B C 區 , 電影區
今次發現多了商務網吧 , 足夠電腦供上網 ( 不過要付費 , 10 元 / 小時 )
另外由餐廳左手邊 , 多了條樓梯上一層 , 原來是商務休息區 , 好安靜 , 有小食提供 , 每個位有私人電腦上網 ( 每小時 15 元 )
我 .... 都是坐在下面吧
坐低見肚子餓 , 點了 餐蛋出前一丁 食 , 只用 22 元 , 不算好貴
食飽之後就叫了 足按 , 男技師 , 夠力 !! , 足浴貴呀 !! 58 元 + 小費 20 元
按完去睡眠區瞓 , 以前的睡眠太空艙冇了 , 好似裝修

升級  1.48%

二星會員

多謝師弟兄報告.  呢個價錢Hea足咁耐, 仲有WIFI, 的確唔錯。唔知現場多唔多客呢?  我好怕人山人海的桑拿場啊

升級  41%

三星會員

呢個問題我可以答你。
皇室一般由星期六下午到星期日晚都好很多人,
星期六晚尤甚。 最多人嘅時侯, 想搵個位坐低
按下腳都有點困難, 衰都要登記亦試過。
今時唔同往日, 家下禮拜六晚, 大廳都坐唔滿。
(上個SAT - 9PM左右, 估計仲有1/5空位, 吸+非吸+足球電影區)
依家買消費卡仲誇張, 買10,000.- 送7,000.-。
我直頭嘩然, 相信係生意大不如前先有咁著數。

升級  1.48%

二星會員

原帖由 Alone in the da 於 2008-12-19 01:54 PM 發表
呢個問題我可以答你。
皇室一般由星期六下午到星期日晚都好很多人,
星期六晚尤甚。 最多人嘅時侯, 想揾個位坐低
按下腳都有點困難, 衰都要登記亦試過。
今時唔同往日, 家下禮拜六晚, 大廳都坐唔滿。
(上個SAT -  ...

多謝Alone兄.  '要登記'真係好恐怖啊.  而家好似間間場都靜左好多

升級  72.83%

三星會員

$136玩足半日, Very Good 啊.  不過都係揀閒日去穩陣d

升級  13.33%

一星會員

但係有D場星期六日仲係爆房,下午去都無晒房。兩間都係爆,可能係就腳吧。一間係羅湖口岸,另一間係皇崗口岸。