winning11

查看: 6190|回復: 3

[師弟報告] 師弟手記 之 明明入左機場都變了老正 太經典了

升級  30.67%

三星會員

0703 師弟手記 之 明明入左機場都變了老正 , 太經典了

7 月 3 日 , 在羅湖向西村食宵夜 , 食飽唔知去邊間好 , 有想過去陽光酒店 , 但前幾天才去過 , 都是行多陣 , 經過 老地方 , 想起 ea_son 份報告 , 咁就的起心肝入去試 !!

由春風路那邊上 , 原來不是正門 , 行過一條長走廊才會去到前台

浴室 , 幾好 , 沖涼格夠大 , 水力猛 , 洗髮水 沐浴露 應該是 正品

借了 ea_son 的 水療隧道 的相片 , 我試了 !!
見到這條 tunnel , 入去 try try 先 , 一開水 , 四方八面均有水射出 , 好鬼猛
感覺是在打十號風球 , 横風横雨 , 還加插了 大白鯊的叫聲 , 好搞野 !!
真的一試難忘 , 推介 !!

呢個叫 芬蘭坐浴 , 冇熱力 , 可不試

入到休息室 , 樓底超高 , 客都唔少 , 最打個凸的是 , 也有有女賓 , 乜呢間場真的是男女賓水會 ??
部長推介 , 送大堂項目 , 咁就當然找個男啦

一邊按腳 , 身后突然多把聲 , 原來是 " 微勇妹 " , 幾靚女
此妹果然夠勇 , 夠膽推銷我美容項目 , 介紹我 女賓 SPA 按摩
我一見價目表 , 真的寫 女賓 SPA .......
微勇妹 話 男賓也可 , 只是 298 元
我聽完 , 心諗 , 咁貴架 ??
我向微勇妹講 , 我想推油 ( 但我冇講我想出火 )
微勇妹 猛落咀頭 , 話比 香薰推油 舒服 , 又多了去死皮 .......
我當時只識為此項目應該是飛機餐的進化版 , 咁就被美色打擾了我的思想 , 就決定一試

帶我去了同層的所謂美容房 , 其實是中式房 , 只是多了少少蒸面的東西 ........

好彩此微勇妹也是靠力搵食 , 全程夠力 , 原來也曾做過技師
跟她聊天 , 原來美容部非外判 , 也是公司經營
此場老板幾識賺錢 , 自己養班美容 , 將 D 按摩項目包包裝 , 抬高價目 , 咁就好搵好多了
講番按摩尾段 , 依然老正 , 問問 微勇妹 會否包 出火 ??
微勇妹話冇架 !!! 咁我話 , 你做咩揀我 ??? 我擺明入來推油出火 , 你搞到我 唔上唔落
我再落咀頭叫 微勇妹 幫手 , 最后也被拒絕 !!
我明明入左機場 wor , 點解都變了老正架 ?? 此場太經典了 !!

講番此場 , 原來是 沙頭角 碧桐灣 開的
盧山酒店 三疊泉 也是 分支 , 還有 京鵬
真估不到此場在呢幾年咁把炮

醒來 , 經過 D SPA 房 , 偷拍先

此場亦有餐廳 , 不算大 , 也算夠用了
睇過餐牌 , 食品唔貴

望真 D , 休息室 樓底 超高 , 亦有 大投影銀幕 , 睇波幾好

此場亦有幾項中醫套餐 , 價不算貴 , 168 元起

買單了

酒店樓下有間酒樓 , 叫 寶慶府 ( 深圳共有 3 間 )

晚市小菜 18 元起 , 幾吸引

桑拿場外

消費單

此單 , 全身按摩 298 元 , 技師小費 50 元 , 按腳小費 20 元 , 合共 368 元
今次被 " 微勇妹 " 水了 , 拉貴晒總消費

簡評 :
此場應該跟以前的老地方完全不同了 , 跟本是用正骨場手法去經營 , 算唔錯
下次去 , 可試泰式 , 都只是 138 元雙鐘
香薰推油就 268 元雙鐘 , 我猜這個會有特別服務掛 , 待下次試
大堂項目基本上送一個 , 其他只是 38 元 , 唔叫貴
此場我必會再去 , 等下次報告吧

師弟
2009 年 第 130 篇報告

升級  37.78%

二星會員

我好似聽過有野玩架
唔係轉左型呀嘛

升級  59.33%

三星會員

師弟兄又被美容妹打擾了思想
食神