winning11

查看: 294141|回復: 453

[其 他] 【指壓當年】指壓專題

1萬

18萬

管理員

【指壓當年】指壓專題
http://sn11.cc/thread-617979-1-1.html

指壓當年討論區"係比大家去緬懷從前指壓舊事!

《winning11》論壇版規 (合訂版規)
http://sn11.cc/thread-640952-1-1.html
通告:瀏覽《指壓相冊及圖片》權限要求 Ver3.1
http://sn11.cc/thread-2120578-1-1.html

升級  7.36%

1萬

1萬

金卡會員

唔該 super 版主!等我找回我的資料貼上稱先!
Wxyz將會是最新罵假西人的代用語

升級  7.36%

1萬

1萬

金卡會員

指壓始於90年代初,最繁盛應該是90年代尾/2000年代初期,那時大小指壓場有二百幾間。最出名的有始創越,日日發,日月星,重有好多唔記得囉,好似重有兩間用左電視台個名,翡翠、明珠的。重有家唔記得個名但標榜有金魚缸睇女的。

升級  38.28%

四星級會員

哈哈‧如果SUPER版主開放佢个資料庫就正啦

升級  69.67%

三星會員

90年代末開始上指壓,幚襯過半百間左右,選定有四五間主場,捧場至結業……

升級  38.28%

四星級會員

khw169 發表於 2013-8-30 01:27
90年代末開始上指壓,幚襯過半百間左右,選定有四五間主場,捧場至結業…… ...

我都係差唔多時間啦
不過我就貪新鮮‧一仔又試下、七仔又試下

升級  7.36%

1萬

1萬

金卡會員

咁我最早, 係1993年尾, 那時叫日式指壓, 初初有毒龍鑽玩. 但1993年是以馬檻為主, 標榜白淨大波坡妹.

升級  7.36%

1萬

1萬

金卡會員

我就試過一個波妹驚為天人, 真係港姐級數(靚果d港姐), 重記得姖穿白Tee紅短褲, 對美腿又長又白又滑. 當日我做另一個女, 見到姖在門口經過, 即刻跑出去嘜姖 next round

升級  7.36%

1萬

1萬

金卡會員

我初時還以為馬檻坡妹是星架坡女仔, 原來唔係架!

當年坡妹只是馬來亞女仔, 但不是馬拉人是華人. 姖地集中在星架坡 Johore 對面馬來亞境內的架步做, 香港的馬檻見那又平又正, 咪招攬來香港.

升級  7.36%

1萬

1萬

金卡會員

當年還有馬拉妹, 泰妹.

但馬拉妹唔係馬來亞女仔, 係賓妹.

泰妹就真係泰妹.

升級  7.36%

1萬

1萬

金卡會員

有個鐘房同我講,

坡妹咪吉隆坡妹, 馬拉妹咪馬尼拉妹, 佢地冇呃人架!我地唔知咁解姐

1萬

18萬

管理員

鳳凰 發表於 2013-8-29 23:28
指壓始於90年代初,最繁盛應該是90年代尾,那時大小指壓場有二百幾間。最出名的有始創越,日日發,日月星, ...

第一間標榜金魚缸睇女個間叫做君再來,因為當時風頭太厲害,其他大小馬㰖及指壓場,一律跟風,就算無金魚缸房,都要話係金魚缸"式"睇女,所以一時之間,突然多咗好多金魚缺場,不過因為太求其大濫,熱潮好快就過咗!
http://sn11.cc/thread-640952-1-1.html
http://sn11.cc/thread-2120578-1-1.html

1萬

18萬

管理員

tat2000 發表於 2013-8-30 00:56
哈哈‧如果SUPER版主開放佢个資料庫就正啦

當年仲係菲林時代,數碼相機尚未流行,所以要搵番當年嘅囡囡相就好有難度!

升級  7.36%

1萬

1萬

金卡會員

superadmin 發表於 2013-8-30 13:36
當年仲係菲林時代,數碼相機尚未流行,所以要搵番當年嘅囡囡相就好有難度! ...

係喎, 我都係2000年才買第一部DC

升級  7.36%

1萬

1萬

金卡會員

superadmin 發表於 2013-8-30 13:29
第一間標榜金魚缸睇女個間叫做君再來,因為當時風頭太厲害,其他大小馬㰖及指壓場,一律跟風,就算無金魚 ...

應該是旺角道, 依家廣東燒味咁上下位置.

升級  95.25%

三星會員

入來襯下熱鬧先!

小弟第一次光顧指壓大約係90年代尾, 當時玩開馬檻, 即係仲有好多陀地靚妹出來跑鐘果陣, 突然有日心血來潮, 上咗間在砵蘭街的日式指壓, 鋪頭名就唔記得了.

當時間鋪頭既房同沖涼的地方係分開既, 幾個麻甩佬自己沖完涼後, 包住條毛巾又走返入間房(好似會經過櫃面), 出火後又出去沖涼, 第一次去真係好唔慣.

升級  95.25%

三星會員

後來都上過日日發, 日月星等等, 第一次五味就係日日發. 印象中好似要$480. 有好多藝名 "金xx" 的囡囡, 好多個都好正!

題外話, 大家都要錫住囡囡, 佢地賺錢好辛苦, 十幾年都無加價.

升級  95.25%

三星會員

不過好似火百合之後就無晒了!

1萬

18萬

管理員

鳳凰 發表於 2013-8-30 13:47
應該是旺角道, 依家廣東燒味咁上下位置.

旺角道個間叫美人魚,係當年第一間標榜任做嘅指壓場,當時亦有一批越南㶬駐場,最差係個條樓梯,好易仆落去!
金魚缸嘅君再來就係砵籣街而家金像獎夜總會旁邊

升級  20.44%

四星級會員

superadmin 發表於 2013-8-30 13:29
第一間標榜金魚缸睇女個間叫做君再來,因為當時風頭太厲害,其他大小馬㰖及指壓場,一律跟風,就算無金魚 ...

君再來有金魚缸睇女??...........唔覺噃......我成日上去食鬼妹........!佢上面有套名貴音響,HIFI......