winning11

查看: 13349|回復: 3

[武豐報告] 落D心得報告和趣事此中尋

升級  71.48%

二星會員

武豐Disco資料庫,這裡存放小弟落D心得、報告和趣事,希望大家鐘意!  

升級  71.48%

二星會員

[武豐原創]給番大陸落D的新同學注意事項!

小弟我都玩左深圳唔小D場[羅湖](凱悅、新一代、838等),[沙灣](勁爆Sunday、金沙灣),[東莞](常平新地)雖然唔係有好長時間,但都把自已的心得分享一下!其實大陸每一間Disco都有唔小搵食囡囡、賊公賊婆等問題!看見有唔小在D場失手例子,但幸好小弟我暫時從未失手!時刻保持謹慎,會令自已玩得放心!

落D的第一步最基本心態…就是…不要讓女孩覺得您是[提款機]…解釋[提款機]的定義{很容易畀錢囡囡的男孩}…這一點很重要的,如囡囡知道您是[提款機]…我相信在D場上的每一位女仔…應該全部也很樂意跟隨您玩!

當您第一次在大陸落D時,在D場裡有唔小樣子唔差及主動的女孩,她們會主動行埋您身邊跳舞、答訕(你好靚仔,今晚可唔可以同你一齊玩)等行為!起初您當然覺得有免費女陪玩唔錯!但過左一陣玩落左,好多師兄起初都同樣中過招,她們會同您講,可唔可以買粒糖比我、可唔可以買張電話卡比我、可唔可以畀錢我買支水飲等畀錢問題…這時候您…想唔畀錢條女都好似覺得唔好意思,因為同過佢又欖又跳又咀等,所以會選擇畀錢,這樣又中左計了!

如何拒絕她們?先講下在D場裡…囡囡常用的兩種手法:

實戰攻略(一):我而家番大陸落D玩,就算介左個好索的囡囡,過多一陣同佢玩骰盅或交談時,佢開口囉錢話要買點東西吃,此時的我…一百幾十我願意支付,用黎試試你,睇下…過多一陣妳有冇其他動作…過了一會…如條女又話電話費無錢,可唔可以買張電話卡充值或肚子餓比D錢我出去吃點東西…等等精句…現在我的做法…再駛多三幾十人仔都還可以接受…如開口要一百人仔以上,而比妳出咗門口,經驗話比我聽…條女九成機會出咗門口唔會再番黎…無論妳幾靚,我都會必定拒絕!

實戰攻略(二):我在舞池跳舞時,有幾名囡囡同一時間,主動上前行到身邊,表明結識或陪和我玩,起初我很樂意陪她們跳舞,之後有名囡囡拖住我隻手,叫我比D錢佢買東西吃,此時的我會同佢講,我要行出外面聽過電話,一會回來再說!為何我要拒絕她?其實這些囡囡每間D場都有存在,她們主要是問人拿點錢,當她們完成任務後就不理您了,所以新同學必須要學識如何拒絕別人,因為D場實在太多選擇,無謂輕易做了別人的[提款機]!

其實呢D女,每間D場都有唔小,中左計的師兄總計在D場時付出在她身上,都有一百人仔以上,請留意呢個時候係唔知佢會唔會比您去馬!

所以打算番大陸落D的新同學,落D界女值唔值就自已行量,最緊要玩得開心!!

落D時緊記的三種基本事情:

(一)無論任何時都要保持[謹慎],証件、銀包、手機放在前袋或前方!

(二)就算你係香港酒量幾勁都好,在大陸飲酒盡量減小份量,最小保持三分清醒,起碼有特別事件識行出門口!

(三)不要隨便跟剛剛認識的女孩子回家,如覺得條女無問題,都要去由您自已決定的地方!

基本緊記以上三點,落D時必定玩得放心!

以上心得如有錯漏,歡迎師兄們提點意見!

升級  71.48%

二星會員

武豐06年1月7日-跨世紀武豐生日party綜合報告(二之一)

武豐二十六年來,之前都未曾諗過會有百幾人同我慶祝生日,在06年的1月7日晚上,這個夢真的能夠在我身上發生!之前睇過(星期五周刊)第22期武豐的報告,都知道我當晚有幾開心、幾滿意!而家等我把眾兄弟精彩報告在這裡集合刊出!

(原創者:蒲俠天)

我好耐冇出report,今次都講兩句啦..同埋希望各團友用依度黎吹下水...講下心得..同埋認識下d團友,下次見面都好玩d啦

正題:
7/1,上午,,個心已經唔0係香港...得番個肉體0係公司..完全冇心機做野..一點正...即時衝出公司..帶住6個團員上路到步後...部份兄弟細路仔已有點餓..故先叫外賣到酒店睇睇辦..黎左十零個,,簡左一輪...留低左兩件...過程都好搞笑...條條女都要比我地驗下貨...

6點30分...蒲俠同武豐拉隊到食燒雞好著名既"會龍居"晚膳喇...兩圍大台坐滿晒人...d野食水準什高,,特別係燒雞更加正到無倫..大家一路食,,,一路互相認識下..8點拉隊走人...埋單每人60...以佢地食物質數,,,係幾抵食!!!

之後全體團友衝入主場海記唱k,,我一早book左兩間大k房唱k有講有唱有笑,任飲任玩,,,其間團友相繼到場,,,到十點幾已經9成人到齊了...埋單都係4百幾...兩間大房4十幾人...抵到喊啦...因在公數扣除...所以唱k費用係.....$0…之後拉大隊向sunday進發!

一落車....舊人可能冇咩野...d第一次到既團友又例牌嘩聲4起之後入到我地間總統388號房...全sunday最豪華,,,最大,,最有氣勢既一間房..已經成為蒲俠party常用既房間,,,氣派並唔係一般派對可以比美轉眼間,男女加加埋埋都成百人...熱鬧非常,,,到十二點..由本人主持開香檳,切蛋糕儀式,,,,"1,2,3",,,全場齊聲..."生日快樂~~"過百人一齊同兩位主角...0靚仔南,武峰祝賀,,,本人更向兩位送上由本人親自前晚收工後行左兩個鍾買番黎既禮物...型仔太陽眼鏡...二人笑到見牙唔見眼,,,場面開心又感人...簡單儀式玩完,,,蒲俠一聲"music",,,強勁音樂隨即出現,..各人即時忘形起舞...而本人就一路忘於工作...(唉...次次都係咁都習慣晒..今次又做到4點先開始玩下)

我一早知道388雖大,但因武豐派對太多人報名,..我一早book埋附近一間落地玻璃大房...388full晒,,,果邊一樣都爆晒人...可想而知果晚幾熱鬧...我估男女兩邊房加埋有約120人左右大部份團友都找到女伴,,,場面溫馨.321那邊廂直頭一pair pair痴住坐0係沙發度高興中...我睇到都好安慰...

到左5點半..我終於都平靜落黎...忙左成晚係時侯relax下...咁就同峰挑戰兩位猛將...強同輝,玩左一種好好玩既遊戲..""包剪鎚"",....呀峰頭round已經收皮...轉眼間呀輝又搖晒晒頭舉白旗..最後我同呀強打和...平分春色!盡興左輪,,差唔多7點喇...收工...估唔到到左7點都仲有成幾十人未走....利害...各自返去休息....有d細路仔肚餓忍唔住,,,就叫外賣食....有d什至親自去買野食,,,,,返到去...訓得3粒鍾.又要交功課比條女....一口氣梅開二度..真係好眼訓

兩點大半兄弟產上好運飲茶...又開左4圍,.,,真誇張,,,,大家一路食,一路吹,分享心得,有講有笑...依part真係好開心..坐好耐都唔願走...最後4點半埋單....每人廿蚊....個個話抵...其實緊係唔止啦...每人應該30的,武豐包了抵...又係平!

之後鳥獸散...我又同幾個兄弟唔肯走...番主場海記按摩...之後找番andrew吃飯...8時半準時尾班車結束行程!

補充:

1)常平之星正式誕生,,,我覺得叫常平之寶好d,因為佢lucky得黎又受人歡迎...佢就係benwong!!!!近兩次連續foc,,,勁!!!!好多兄弟睇到都眼紅..我就眼濕濕,,見到團友咁成功..我都好安慰...

2)唔該晒有份幫手既朋友,華仔0係我工作時做我助手..thanks.呀強就次次都幫到手啦,,又多謝一d雖然幫唔到手,但都成日想幫我手既,,多謝你地關心...我慣左咁忙嫁喇...唔緊要,,,你地玩得開心d就得!

(原創者:jorman )

本人第二次出report...多多指教
相信大部份人都有睇到其他bro report
小弟都分享一下感受
星期六...4點出發
一到皇崗..即打比豐哥....
坐大巴到常平匯美..再去海x酒店...
因為一直都系一個人...見到d bro...個人終於安心哂....
之後食野....正....60蚊可以叫抵食
租酒店房....138...新裝修..有蒸氣..dvd機,仲有埋風筒....起碼3粒星..仲要訓到第二日兩點...仲想點....
去到388玩...正...勁...
可惜自己太耐無玩....爆到死死下
其中有個小插曲....我本來系388玩....
未正式人齊....個個bro黎緊既時候
比我系388撞返我一年半前在新地玩過一齊過既女....仲認得我.....
之後傾左幾句...原來距老公都系其中bro...
仲企左我後面....之後我就去左321號房玩了
爆到死死下.....
到左4點....個人醒左..不過好眼訓...
甘唯有準備走人....走之前...將自己既藥品比哂其中一個bro...我就自己一個走了....走之前去舞池行個圈.....
見到有個著運動裝妹妹仔
即刻走埋去....
我:一個人?
mm:嗯
我:朋友呢?
mm:沒來
我:要不要一起玩....
mm:好啊...
我:不過我很眼訓了..回酒店..你有無興趣?
mm:我都有點累....
之後就跟我走了....
回酒店....傾下計...再一齊聽下mp3...一齊打一下psp...之後當然搞埋啦....
食完問距...想去邊?系度訓定返屋企?早上8點幾.....
甘距話想返屋企.....我地交換左qq同埋距既電話<----系屋企電話...條女無手機....估吾到...我居然食左一個常平既學生妹....仲吾知夠吾夠16歲tim....小毛,微波,窄,小小水份
最後自動比左100蚊距搭車走人....
自己就訓覺...
之後起身...大家去飲荼...真系笑爆咀....可能大家經過一晚...都熟左..開心哂....
期待下一次既活動....
本來絕跡左常平年幾....估吾到....哈哈
"金子去到那裡...都會發亮的"<----吾知邊個講既名言....   

(原創者:Keith)

今次參加豐兄的生日Party,可說是非常盡興,多謝天兄&豐兄給我有機會參加尼d咁太型o既Party,因已有別的兄弟出了報告,當中過程內容也大至相同,所以當中過程我不寫了,但我反而想同你地分響一下我在 party 後第 2 天我發生的一些事....

o係玩完o既第2日下午我約左以前o係CP拍左8個月拖o既女仔下午o係伯頓食飯,我同佢分開左5個月,尼次係我地分開後第1次見面,見面時互相問好,我發覺佢比以前瘦左,右手還有一條少少的疤痕,佢話而加轉左做DJ,工作時間比較長,有時又要飲下酒,所以瘦左少少,而條疤痕係工作時唔小心比玻璃整傷o既,我見到佢咁個心真係有d痛,之後我補送左份生日禮物比佢,而佢亦記得1月5日係我生日,佢o係我臉上輕輕吻左一下,同我講左句"Happy Birthday",當時我竟然雙眼通紅,個心好暖,感覺好馨,之後大家傾左好多以前開心o既事,3個小時好快就過去,到5點零我就送左佢番工,之後1個人行左半個鐘頭番酒店,途中諗左好多o野,覺得自己仲係好掛住佢,好後侮同佢分手,當初同佢分手o既原因係我覺得自己同佢係無將來o既,係唔會同佢結婚,亦會介意佢o既過去 (因之前我係o係凡仔識佢o既,但同我一齊之後佢已經無o係酒店番工,轉左去一間公司做文職),但o係分手之後我發覺自己仲係好掛住佢,亦直情可以講原來自己係好"愛"佢,我你未諗過我會o係一個大陸女仔身上用上"愛"尼個字,如果你再問我會唔會同佢結婚? & 會唔會介意佢o既過去? 我可答你原來如果你係真心愛一個人,你真係唔會介意佢o既往事,我會願意同佢結婚......

之後番到酒店個心好失落,覺得好孤獨,發左個訊息比佢,內容大至係...[剛剛同你食飯那3個小時係我尼半年以來最開心o既日子,自己好後侮同你分開,覺得自己係好認真咁希望同你再o係埋一齊,而那種關係並唔係沒有安全感的男女友關係,而係希望永遠跟你以後都走在一起,有將來會結婚的那種關係]....過左大約半個小時我收到佢回覆的訊息..[我們可不可以先做好朋友,因有些事並不是說變就變,是需要時間去適應的]....

眼見有好多兄弟已經沉船、預備沉船或想沉船,但我的想比大家一d advise,沉船看似簡單,在大陸租間屋只係千零多,再花上少少錢就能與船組織一個家,遠比香港容易,跟船的關係也看似自己作主道同好似好容易 handle,我之前都係咁諗,但係當大家相對一段日子之後,大家關係o既變化並唔係咁容易可以估計到,得到o既傷痛亦未必比同香港女仔拍拖少,因為香港女仔好多時都有自己o既家人、朋友和工作,就算跟你分開最多係傷心下,但都仲有能力自己生活,你對佢o既擔憂係會少d,反之船跟你分開後要應付o既o野遠比香港女仔多,自己對佢o既擔憂同掛心亦相對尼講係大好多,除非你可做到"郎心如鐵",如果唔係...真係要想清楚先好沉船!! 所以而加我多數都係明買明賣,最多叫o下快餐鋪鋪清,感覺同各 brother 開開心心爆番晚更見輕鬆!!!

PS : 以上只係小弟一些愚見同感受,如有錯還望指正,亦希望無悶親各 brother ..

Keith

升級  71.48%

二星會員

07年01月06日武豐一生難忘838生日Party

武豐都未諗過,今年會有咁多好朋友同我渡過生日,好多謝當晚出席的所有朋友,有您們的參與,今年生日Party先可以咁精彩,特別鳴謝Gin兄、Gin嫂安排Party大大小小的事、838主打DJ-Fanni,佢第日要早起身,收工後都入黎陪過玩左個幾鐘、重有阿Roy(power_one)邀請左三個靚女dancer入黎陪我玩!武豐在這裡十分感激當晚出席的每一位朋友!

全體出發:

01月06日大約18:00連同一個好朋友到達羅湖,出到火車站相約了一名新地舊戰友,之後到樓上間味千拉麵,食小小野先,再過多陣兩個好朋友黎埋,時間尚早,一行五個人去左東門行陣街,買下野,行到20:30,再約埋薯仔、基仔、阿日,我和薯仔的女朋友到中興路的海上皇晚膳,晚飯時,眾兄弟都在講838FOC作戰計劃,個個講到十分興奮,胸有成竹的樣子!大約食到十一點,分三部的士,開開心心出發到我們的主場838!

23:15,到達838門口,眾兄弟由大門步入靚靚108號房,入到去已見Gin兄、Gin嫂在打點,當時已有部份團友已在玩骰盅,猜枚!Gin兄看見我時,第一句同我講,今日臨時多左團友報名,已超越四十人,要轉間更大房同您攪Party,全部人馬上起行轉到999房,到了999房,Gin嫂話:您生日咁大日子,不如再玩大小小,轉到全838最大間的888號房同您攪生日!我當時開心到唔識講野,心諗記憶中Gin團裡在888攪生日只有德高望重的Gin兄、Gin嫂,我武豐這般小人物,有222過生日已經執贏,今年生日竟然可以在888攪真係未曾諗過!

一生難忘武豐生日Party開始:

入到888時…大約已經是23:45,所有出席的好朋友男男女女,見到我例講一向:[武豐生日快樂!]諗番起都好鬼開心,之後團友們好快已經選擇好自已坐的位置,玩下骰盅、猜枚、Yo下女!好多謝當晚特別抽空出席同我祝賀生日的紅爺、紅嫂、小龍、小龍嫂,真係唔好意思,當晚我的朋友遲遲未黎攪到未切蛋糕,您兩對就走左,請諒解!

大約01:20所有當晚報名的朋友已到齊,男男女女加埋超過百二人,之後Gin兄分咐服務員停音樂轉播生日歌及影大合照,所有香港討討區及自已的好朋友分別同我影大合照,當時閃光燈..閃個不停,接著許願切生日蛋糕! 生日儀式過後,強勁的音樂由再誕生,之後我行左出去Dj檯同fanni講要點播Catwalk ToHeaven,及加幾句感謝對白,唔駛半個鐘就聽到校歌Catwalk To Heaven(印象中當晚播過兩次),播校歌時同學們圍左個大圈舉手高唱校歌,氣氛十分熱鬧!

03:00阿Roy(power_one)把888號房氣氛,推上了另一個高峰,邀請左三個靚女dancer入黎陪我跳貼身熱舞,我當時都唔知點跳,企定定等三個dancer圍住我跳舞,之後靚女dancer YoYo又同我單獨跳,接著幾個師兄又同左佢地三個跳!到了04:00眾兄弟情緒同樣咁高漲,玩骰盅,猜枚絕不決小、此時眼見大部份團友都成雙成對,好溫馨,有些團友的女伴更是新認識,睇黎當晚唔小團友也可以順利FOC,恭喜晒!之後838主打Dj-fanni連同朋友DJ-大毛,入黎同武豐飲番幾杯,由於兩位第日早上有要事,約五點左右就要離開!大約05:30武豐同左幾個好朋友一齊飲左幾支酒,由於自已酒量唔好,加上之前已經飲左唔小,所以攪到好鬼醉,醉醒時已經是散場停晒音樂,此時聽見Gin兄、Gin嫂問未離開的眾團友,過唔過富豪世紀?可能當晚個個團友都玩得盡興,所以個個選擇去骨或去酒店休息!

一生難忘武豐生日Party正式結束,眾團友步出838:

約06:45眾兄弟步出888號房正式離開838,同各團友分道揚鑣後,此時我連同薯仔,阿日及各三位女朋友一起坐的士回中興路的海上皇飲茶,之後我同阿日兩對情侶去左附近的酒店休息,薯仔就去左女朋友屋企休息,結束了今次一生難忘武豐生日Party!

一生難忘武豐生日Party玩後感想:

武豐上大陸落Disco前後玩左七年,但呢次係我第一次在羅湖838渡過我生日,氣氛真係從未試過咁正!我相信838這間場的氣氛好難在其它場搵得到,加上場內後生囡囡又特別多!在這裡,再一次感謝Gin兄、Gin嫂...佢兩公婆好照顧每一位出席的團友,Party大大小小的事都會全程跟足,武豐真誠希望Gin團個個星期都能夠爆團,個個團友FOC!