winning11

查看: 8658|回復: 11

[hkzhou報告] [hkzhou報告] 千 里 走 單 騎

升級  93.33%

一星會員

失驚無神突然黎個金融海嘯,行行都話會影響到,
我有個一直忠於留港建港嘅同事重話俾我聽香
港富X大廈生意開始淡靜,重已經減價救亡,減幅
由30到80不等,真係估唔到呢D甲類消費物價減
得重快過汽油同豬肉,最後就連逢Call必到嘅鐵
腳兄都話要玩小D咁話,我呢D打份牛工嘅,手停
就細佬停,睇黎以後都要就住荷包玩平D至得喇

不過半個月前公司再次派我到上海出差,臨行前
慣例都要玩玩先,急電鐵腳兄出發,佢就話玩埋呢
次佢都要抖一抖儲下糧,咁就兩個人去桑拿過夜,
我地下午出發先到CP最多人鬧嘅診所輪下街症
個度好似冇乜受影響,依然人頭湧湧,預早打定電
話訂房都要等半個鐘,雖然係咁旺,不過似乎質素
有所下降,我地睇左十輪有多,又泳裝又護士,先揀
到合心水嘅齊齊入房,還好嘅係服務尚算交足功課

之後走過隔離按個腳鬆馳下,按腳期間接到電話,
隔離橫瀝鎮某個場嘅經理叫我去捧場,話國慶期間
免房費,諗一諗都好耐冇去,按完腳就同鐵腳兄坐
15蚊白牌過去,先打個電話俾經理留定兩間房(本
來係三房一廳嘅,不過照留俾我地)跟住我地去食
個飯,好耐冇黎依然係咁平,六十幾蚊就攪掂

食飽飯慢慢行去桑拿場,去到時間尚早,先同經理
打個招呼然後去按個正骨保健養身

按完正好十二點,走返去桑拿選妃,每轉三個,而且
為數唔多,睇左五轉,一反常態,我最後揀左個樣子
純良身形高挑嘅做對手,鐵腳兄就揀嬌小玲龍嘅

揀好晒就響大廳度一齊傾下偈,攪下氣氛,慢慢解
脫,攬攬錫錫,本來想試下交換人質嘅,不過真係
有點怕體力不支,都係各自入房修行算啦,入到房
先到浴室洗個白白,囡囡服務用心冇偷懶,反而係
我要留力,之後再到大床做服務

囡囡雖然樣子一般但身形相當不俗兼且有一雙修
長美腿,最難得係非常賣力,全程自動自覺唔偷懶

大戰完後囡囡竟然重眼瞓過我,要小睡片刻,直
到有人拍門,開門一睇原來係經理叫左兩個抄麵
俾我地做消夜,真係細心,囡囡急忙沖身穿衣,細
問下得知原來囡囡剛剛轉班未適應,所以未瞓夠,
難得依然做足功夫,隨即留電話以便擇日重賽,食
完個麵睇陣電視就大覺瞓到天光,坐車返港準備
第二日出差到上海

去到上海分公司放低行李馬上就要見客,夜晚返
到酒店就即刻瞓,瞓醒又做過,不過D客好識做,
同我去唱下K,搵返個杭州嘅靚女陪我輕鬆返晚

個囡囡好嫩口兼且嗲到暈,成晚氣氛相當好,不
過經濟前景唔好兼第二日重有排忙,最後都係冇
帶到出街,自己一個人孤零零返酒店瞓
一連做足幾日冇停手,好在每次黎到都會同個靚
秘書一齊捱,總算有D推動力,當然忙完後都會同
佢食下飯行下街,佢重帶我食大閘蟹同正宗嘅地
道小食,報紙話一個星期最多只可食兩隻大閘蟹

我諗短短幾日我就食咗3個月quota,趁有空檔
佢重帶我四圍遊,原來上海都有水鄉風情嘅地方,
重帶我去睇下好平民嘅地方,十蚊就可以按個腳

同佢好傾得埋,原本諗住辦好晒事就同公司請兩
日假留低同佢玩多兩日落下葯,希望可以成為我
嘅小蜜(國內嘅叫法,同飯盒意思相近),不過世
事總係冇咁理想嘅,公司急電要我做完事馬上飛
去汕頭一趟,冇辦法唯有等下次,不過臨行前照
例都係要去鬆一鬆,本來想去桑拿嘅,不過上海
嘅消費真係太貴啦,去一次差唔多等如響東莞
去兩次,最後都係揀消費平D嘅
臨行前一晚漏夜去咗間冇到過嘅足浴,門面一般,
揀咗個樣貌清秀嘅中女按腳,邊按邊閒聊,手法
都按得唔錯又好好傾,臨到夠鐘時就話見我好斯
文,不如到樓上幫我做個油壓,我隨即問價錢並表
示想開大或半套,但佢就話唔可以,只能以手作業

當我上到二樓時就明白晒,小小嘅地方就放上多張
按麾床,中間只用布簾相隔,你想大動作D都唔得,
佢話租金貴所以老板地盡其用,而用布簾就唔怕黎
查,解釋得頭頭是道,諗一諗又係嘅,幾時會見國際
機場得一兩架機起飛架,好在我係深夜先黎,如果
係黃金時間黎,咁多架飛機一齊起降,我諗都會幾
壯觀幾嘈下,幸好嘅係地方好乾淨企理
過程都係預料之內,先黎半個鐘正按背同頭,按得
唔錯,好夠力,跟住轉身正式機餐,依然好有心機,
慢慢輕揉細推,我亦開始動手搜身,不過佢堅決只
能隔住內衣輕觸,不能伸手入內,我心有不甘,佢一
面幫我推,我一面同佢傾偈,趁佢唔為意,好快手
咁響佢背後解除左佢上身嘅最後防線,點知竟然俾
我睇到唔應該睇嘅野,發現佢胸前上方有一個好深
嘅疤痕,佢馬上停止手上活動,整理好衣衫,冇鬧到
我,反而話除左只會掃我嘅興,我好後悔咁做,問佢
重痛唔痛,跟住佢話係兩年嘅事,但係試過好多隻
除疤膏都冇乜效果,佢問我係咪好難睇,我話唔係,
道疤痕影響唔大,依然好靚好挺,佢繼續佢嘅任務,
我一邊問佢,原來係佢以前個燥狂嘅老公做嘅,經常
飲醉就會發癲打佢,最後一次竟然用煙頭灼佢胸前,
忍無可忍就響老鄉走左出黎,佢一路講都係淡淡然,
但係我就聽到眼濕濕,有D男人真係唔係人,最後我
多俾左一百小費佢,叫佢去試下激光美容
本來諗住尋開心,點知變成好心酸,不過都好嘅,證
明到自己重有多小良知,重有多小人性.....
返到酒店瞓幾個鐘,就趕早機去汕頭

升級  93.33%

一星會員

一早就要彈起身趕去虹橋機場,坐早機去汕頭機場,
一個鐘多小小就到,自己都係第一次去潮汕,落機後
坐接駁巴到機場,發現個機場好似D迷你債卷咁迷你

你唔駛驚唔知去邊條運輸帶拎行李,亦唔駛驚出錯
出口,接你既人搵唔到你,因為只有一條運輸帶同
只有一個出口,雖然地方細細,不過依然有機場餐
廳同候機室架,好在一出去就見到接我既人,唔駛
叫的士,因為呢度所有的士都唔打錶兼開天殺價

之後就坐個幾鐘車到目的地和平鎮,我唔知有幾和
平,但係沿途一直都唔覺眼有乜野娛樂中心,好想
問問個司機,不過都係等多兩日熟落左先,佢車我
到左一間客棧形式既酒店入住放低行李,跟手就跟
佢返去佢廠開工,一做就唔停手,收工見到個司機
就問佢汕頭有乜野出名野食,話請佢一齊食晚飯,

佢就帶左我去食牛丸河,佢話潮汕既手打牛丸最出
名,結果我就一連幾日都食牛丸牛雜粿條,試勻晒
附近出名或多人排隊既牛肉店,一律都係公價十蚊
一碗,以當地消費水平黎講都算貴啦,不過真係好
旺好多人排隊買,我亦都試過排廿分鐘先食到呢碗

食落D牛丸又真係好彈牙好有味,不過四圍去食,其
中一個目的都係想搵搵附近有冇桑拿K 場咁,不過
搵過幾間酒店都冇附設桑拿,空手而回
第三日中午見到個司機叔叔就問佢附近邊度比較
旺,難得黎一趟想四圍走走,跟住佢車左我去一條
步行街,發現好多似曾相識既鋪頭,不過冇我要既

連足浴都搵唔到,我問佢叫乜街,夜晚收工自己再
黎行下,點知佢話附近治安唔係太好,唔好一個人
四圍遊,話依家捉摩托嚴左叫做好D,以前經常搶
野,嚇得我唔敢晚黑出動
到左最後一日中午要走時,因為要將一個樣版帶落
深圳,所以要車我去大巴站,終於忍唔住叫個司機
順便車我去附近既桑拿中心先,佢就笑笑口車我去
左一間酒店,我話請埋佢,佢話唔駛,希望我岩玩

一落車就照住指示牌飛奔上去二樓,當時我背住一
個大背囊,個部長見到重以為我係住客退房行錯左
路,不過我用好肯定既眼神話佢聽....我要桑拿

佢即刻帶我入房,話我聽分兩種房同AB牌,之後開
始選妃,睇左四輪,發覺質素好平均,有六七成可
挑,最後揀左個A牌既,五百全包足鐘個半鐘,不過
我趕時間,好多野都跳過,用左一個鐘就攪掂

囡囡相頭唔錯,招呼就公式化D,亦都唔肯映相,傾
左兩句就趕住走,打的到大巴站坐車返深圳,不過
響大巴既廁所見到D唔尋常既留字

通常都係D辦証之類既留字,不過個度留既係軍火,
迷藥既留字,睇黎當地民風真係幾..強悍喎,最後
坐左四個幾鐘大巴返到深圳,結束十幾日行程返港

升級  51.83%

三星會員

多謝師兄詳盡包膠,
行程好緊密下喎,
希望師兄下次同上海小姐有發展啦.....................................
忘記背後-努力面前

升級  1.48%

二星會員

非常之詳盡,我一字不漏睇晒!  

hkzhou兄真係不枉此行。我上個月都去過汕頭,我見條街真係咩都冇,要玩,真係要開口問先得。難得hkzhou兄到此荒蕪之地都食到好野.  佩服佩服

升級  7.67%

三星會員

好長的報告,不過都值得一看

升級  56.67%

一星會員

Fantastic report with good clear pictures.  You must have enjoyed the trip la.

升級  88.58%

三星會員

外賣兄真係唔會浪費每一個偷跳機會...

升級  0.37%

二星會員

世界真系咩都有.

升級  6.75%

三星會員

果然详尽,辛苦c兄。多谢

升級  33.33%

一星會員

好詳盡啊。

升級  86.67%

一星會員

super C-hing, thanks for yr report...

升級  78.58%

三星會員

hkzhou 兄出品,必屬佳品.