winning11

查看: 4425|回復: 5

[cookies報告] 水圍 猖狂的小偷

升級  7.67%

三星會員

估唔到阿叔都可以出post,即刻出個玩下先

話說阿叔早兩落班返屋企,係水圍東方棕泉對出巴士站等車
一到巴士站阿叔就見到有條友仔,睇個樣唔似等車,仲要鬼鬼鼠鼠好似偷左蕃薯咁
阿叔見到咁嘅情況,梗係企係第二邊啦
點知佢突然又企係阿叔後面,阿叔都係安全為上,企過第二度
等左一陣間車到,阿叔第一個係前門上車,後面有個女人,之後就到個條友
點知阿叔一上車,個條友就爬上欄杆,搶了坐在中間坐置男人的手機
同一時間,後門亦發生搶手機事件

先講前門,條友仔一搶,轉頭就走
點知那個男人有四、五個朋友同行,見朋友出事即挺身而出,條友仔巴士站都出唔到,就被擒拿
捉到你,唔通仲好好對你咩,梗係打左先講啦
見到條友俾人打到口腫面腫,仲要不斷求饒,真係睇見到心涼啊
後門點呢?後門條友仲快,車到未落,就俾人係後伸左一腳,成個大字形咁瞓咗係條咯度
尾隨的人見到佢訓係度,梗係呢個人肉重拳按摩啦
最後點,事主拿回手機,然後放晒佢地走囉,真無癮

依家小偷不止向女士下手,連男人都照搶可也,真係唔知點講好
根據阿叔分析,呢d小偷專揀人多上車的車站落手
例如︰東門、水圍等
奉勸各位兄弟,當車到站時,最好唔好講電話,同時亦要提高警覺

阿叔開始擔心,京奧開幕在即,如果治安仲係咁差,叫d旅客點安心黎玩啊?

升級  30.75%

三星會員

有奧運舉行嗰D省市就一定會天下太平,其它嗰D就各安天命啦!

升級  93.5%

三星會員

幾時都要打醒十二分精神!
我希望有一個像<五星物語>中,擁有比人類對愛更為執著,更為堅守的fatima...!拉克西絲"ooh!...master...!!"

升級  17.25%

三星會員

原帖由 cookies 於 11/7/2008 01:15 發表
估唔到阿叔都可以出post,即刻出個玩下先

話說阿叔早兩落班返屋企,係水圍東方棕泉對出巴士站等車
一到巴士站阿叔就見到有條友仔,睇個樣唔似等車,仲要鬼鬼鼠鼠好似偷左蕃薯咁
阿叔見到咁既情況,梗係企係第二邊啦
點知佢突 ...

啊叔,可能原來個賊的目標就係你,可過比你發現咗走開,記得以為小心啊,今次其他人有朋友出手,但唔係次次都咁好彩啊

升級  11.85%

二星會員

oh...my god....

升級  2.59%

二星會員

吾系掛